Flensjes: Van de bloem, zout, melk, kerriepoeder en eieren een glad beslag kloppen. Het beslg 30 minuten laten rusten. In de koekenpan steeds een klontje boter smelten en van het beslag 12 flensjes bakken. De flensjes laten afkoelen. Ragout: De kipfilet in een pan met 6 deciliter water, bouillontablet en citroen aan de kook brengen. De kipfilet in 20 minuten zachtjes gaar koken. De kip in kleine stukjes snijden. De bouillon zeven. In een pan de boter smelten, de bloem toevoegen en 2 minuten al roerend zachtjes meebakken. 4 deciliter van de bouillon in gedeelten toevoegen, aan de kook brengen en blijven roeren tot er een gladde saus ontstaat. De kip door de saus roeren en meewarmen. De slagroom erdoor roeren. De ragout op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Van het vuur af de peterselie en tomaat erdoor roeren. De vulling over de flensjes verdelen en oprollen, in een ovenschaal leggen. De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius en de flensjes afgedekt met aluminiumfolie 20 minuten in het midden van de oven warmen. De folie verwijderen en de mozzarella over de flensjes verdelen. Het gerecht nog 5 tot 10 minuten onafgedekt bakken.
Eierflensjes Gevuld Met Kippenragout is een recept van Smulweb.nl