Eierflensjes Gevuld Met Kippenragout

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Flensjes: Van de bloem, zout, melk, kerriepoeder en eieren een glad beslag kloppen. Het beslg 30 minuten laten rusten. In de koekenpan steeds een klontje boter smelten en van het beslag 12 flensjes bakken. De flensjes laten afkoelen. Ragout: De kipfilet in een pan met 6 deciliter water, bouillontablet en citroen aan de kook brengen. De kipfilet in 20 minuten zachtjes gaar koken. De kip in kleine stukjes snijden. De bouillon zeven. In een pan de boter smelten, de bloem toevoegen en 2 minuten al roerend zachtjes meebakken. 4 deciliter van de bouillon in gedeelten toevoegen, aan de kook brengen en blijven roeren tot er een gladde saus ontstaat. De kip door de saus roeren en meewarmen. De slagroom erdoor roeren. De ragout op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Van het vuur af de peterselie en tomaat erdoor roeren. De vulling over de flensjes verdelen en oprollen, in een ovenschaal leggen. De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius en de flensjes afgedekt met aluminiumfolie 20 minuten in het midden van de oven warmen. De folie verwijderen en de mozzarella over de flensjes verdelen. Het gerecht nog 5 tot 10 minuten onafgedekt bakken.

Eierflensjes Gevuld Met Kippenragout is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Smakelijke pasteitjes met salade
20 min -
Bekijk recept
Lentepasteitje met kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenragout met champignons en bosuitjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlaams pasteitje
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Zoete eierflensjes
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Chinese eierflensjes
Bekijk recept