Appel-Boterkoek

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng boter, bloem, witte basterd suiker en zout tot een soepele deegbal. Verdeel het deeg over de bodem van de schaal(invetten hoeft niet). Verdeel de rozijnen gelijkmatig over de deegbodem. Leg daarna de appelschijfjes er dakpansgewijs overheen. Meng de kaneel en de bruine basterdsuiker en bestrooi hiermee de appellaag. Bak de koek in 25 minuten gaar.De koek is goed als de randen mooi bruin zijn. Bereid in de tussen tijd de gelei van de appelsap en taartgelei en giet deze later over de afgekoelde appelkoek.

Appel-Boterkoek is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Boterkoek met abrikozen en walnoten
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-boterkoek
25 min Gebak
Bekijk recept
Boterkoek met rozemarijn en abrikozen
20 min Gebak
Bekijk recept
Pannenkoeken Met Krabsalade
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept