Kip Met Vijfkruidenpoeder

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Water steranijs en bosuitjes in de wok aan de kook brengen. Ca 5 minuten tegen de kook aan houden. Bosuitjes en steranijs uit de pan nemen en de kip hiermee vullen. De honing en azijn door het kookwater roeren, tot de honing is opgelost. Een stuk keukentouw om de nek van de kip binden. De kip hieraan boven de wok vasthouden en gedurende 2 minuten aan de binnen en buitenkant met het vocht uit de wok begieten. Het vocht terug in de wok laten druipen. De kip aan de binnen en buitenkant goed droogdeppen met keukenpapier. Het zout en de vijfkruidenpoeder in een kom vermengen. Het vel en de binnenkant van de kip hiermee inwrijven. De kip op een goed geventileerde plaats 4-5 uur laten drogen. Om een krokant korstje te krijgen, moet de kip helemaal droog zijn. De olie in de wok goed heet laten worden. De kip er voorzichtig in leggen en in 10-14 minuten goudbruin frituren, onder veelvuldig keren. De kip uit de pan nemen en uit laten lekken. Met een hakmes of wildschaar in 4 porties verdelen.

Kip Met Vijfkruidenpoeder is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vijfkruiden-karbonades
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept