De anans laten uitlekken.Hou echter 2 schijfjes apart. Mix de stukjes tot puree met het limoensap. Vervolgens kunt u de saus bereiden: breng de azijn met de suiker, sambal, gember, citroengras en korianderpoeder aan de kook. Laat zachtjes inkoken en voeg er de ananaspuree bij. Breng op smaak met peper en zout. Daarna is het de beurt aan de polenta: breng het water aan de kook met wat zout. Strooi er al roerend de maismeel in en blijf roeren tot de polenta van de kookpot loskomt. Meng er een eetlepel vloeibare boter door, de kruiden en peper van de molen. Giet de bereiding in een met vloeibare boter ingestreken lage schotel, strijk glad en laat afkoelen. Van zodra hij is afgekoeld, kunt u de polenta in driehoekjes verdelen en aan beide kanten laten bruinen in Solo. Bak ook de twee halve ananasplakjes die u opzij had gelegd. Leg op elk bord een stuk zalmfilet, een half plakje ananas en enkele driehoekjes gebakken polenta (kan ook vervangen worden door rijst, indien u dat verkiest). Lepel er wat saus rondom. Bestrooi de vis met bieslook en strooi verkruimelde roze peperbesjes in de saus.
Zalmfilet Met Ananassaus is een recept van Smulweb.nl