Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine blokjes. Maak de bleekselderij schoon, schil de stengels met een dunschiller en snijd ze in dunne plakjes. Veeg de champignons schoon met een stukje keukenpapier en snijd ze in plakjes. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Verwijder eventueel het vel van de kippenpoten of snijd in ieder geval dikke stukken loshangend vel weg. Verwarm de oven voor op 175 graden. Verhit de boter in een hapjespan en bak de kippenpoten rondom goudbruin. Verdeel de aardappelblokjes, de bleekselderij en de champignons rond de kip. Strooi er zout, peper en een snufje nootmuskaat over. Verdeel de uienringen erover en voeg het laurierblaadje en de bouillon toe. Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie en schuif de schaal in de oven. Braad de kip ca. 30 min. voeg dan de erwtjes en peterselie toe en braad het geheel in nog ca. 15 min. gaar.