Indonesische Gehaktballen Met Pittige Jus

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ui en knoflook pellen en snipperen, selderij fijn knippen. Garnalen fijn snijden. Gehakt mengen met garnalen, ui, knoflook, selderij, djinten en ketoembar. Op smaak brengen met zout en peper. Van gehakt ballen ter grootte van pingpongballetjes draaien. In koekenpan olie verhitten en hierin ballen in 5-7 minuten rondom bruin en gaar bakken. Balletjes uit pan nemen en warmhouden. Op laag vuur ketjap, citroensap, sambal en 1 dl water door bakvet roeren. Jus aan de kook brengen en aanbaksels goed losroeren. Gehaktballen terug in jus leggen en in 15 minuten gaar stoven.

Indonesische Gehaktballen Met Pittige Jus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwvink met citroenjeneverjus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensfilet met tijm-honingmarinade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept

Groene kruidenmie met spitskool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indonesische ketjapmarinade
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Indonesische filet met rijst en satésaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept