Witte Koolrouladen Met Pikante Vulling (Lahana Sarmasi)

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd een ui zeer fijn en meng deze door het lamsgehakt. Haal de korst van het witte brood en week het kort in de melk of groentewater en druk het stevig uit. Voeg het brood, zout, eieren, mint, zitroenschil, peper en cayennepeper bij het vlees en meng het tot een gelijkmatige massa. De feta in het mengsel en nog eens goed mengen. Is het mengsel te zacht of waterig met paneermeel binden. Leg nu 2 of 3 bladeren overlappend op een vochtig keukendoek en vul ze gelijkmatig met het mengsel en maak er met behulp van het keukendoek roelades van. Olijfolie in de kasserol geven en de tweede ui fijn gehakt erbij. Het vel van tetomaten halen, ontpitten en klein snijden. Bij de ui geven en met het blncheerwater opgieten . De thym erbij en kort door laten koken. De roulades in de saus leggen. De oven voor verwarmen tot ca. 180 graden. Dksel op de pan en 20 tot 25 minuten in de oven laten gaar laten worden. Hierna de roulades op een schaal leggen, de saus proeven en evt. nog nakruiden. De saus over de roulades verdelen en gelijk serveren.

Witte Koolrouladen Met Pikante Vulling (Lahana Sarmasi) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept