Maak de wortelen en de schorseneren schoon en trek er met een dunschiller dunne repen van zodat u een groentetagliatelle bekomt. Kook deze tagliatelle ca 3 minuten in lichtgezouten water.Giet ze af en laat ze uitlekken. Maak de mosselen zorgvuldig schoon en schep ze in een kookpan.Pel de uien, hak ze grof en voeg ze bij de mosselen. Maak de peterselie en de selderij schoon en snijd de beide groenten en stukken. Voeg deze, samen met de witte wijn, eveneens bij de mosselen.Breng op smaak met veel peper en een weinig zout en dek de kookpan toe.Laat de mosselen in ca 5 minuten gaar worden. Haal ze vervolgens uit de schelp en bewaar deze voor het garnituur.Giet het mosselkookvocht door een zeef en giet de helft over de mosseltjes zodat ze warm blijven.Breng de rest van het kookvocht, samen met de room, aan de kook en laat dit even inkoken.Was ondertussen de spinaziebladeren, snipper ze fijn en voeg deze bij de saus. Laat nog ca 5 minuten koken tot de saus gebonden is.Smelt een klontje boter en verwarm er de groentetagliatelle in.Schik op 4 grote borden een rand van halve mosselschelpjes en vul deze telkens met 1 mossel.Mix de roomsaus, giet ze door een zeef en vang ze op in een schenkkan.Giet deze saus over de uiteinden van de mosselschelpen en in het midden van de borden. Verdeel de tagliatelle in het midden, op de saus.
Mosselen In De Schelp is een recept van Smulweb.nl