Gratin Van Pompoen En Mosselen

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de mosselen overvloedig en laat ze uitlekken. Schil de pompoen en verwijder de pitjes en draden. Snijd hem in stukken en kook hem zacht in gezouten water. Giet het water af en droog de pompoen op een zacht vuurtje zonder deksel.Passeer door een groentezeef of mix fijn. Smelt een klontje boter en roer er de pompoenpuree door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg een snuifje kerriepoeder toe. Werk op met 1 dl room en houd de puree warm.Stoof de ui wit in een beetje boter. Doe de selderie erbij. Stoof de mosselen onder deksel op de uien en de selderie, met de peterselie, de witte wijn, peper van de molen, tijm en laurier.Doe er geen zout bij. Schud af en toe op tot de mosselschelpen volledig geopend zijn. Als de mosselen gaar zijn, verwijdert u de schelpen. Houd ze warm in was mosselsap. Haal de rest van het mosselsap door een fijne puntzeef of door een neteldoek. Kook het op (kook het iets verder in tot ongeveer 2 dl indien nodig; let op het zoutgehalte). Voeg er 2 dl room aan toe en laat inkoken tot sausdikte. Kruid met kerriepoeder. Klop 3 dl room op tot een vaste massa. Verwarm de oven voor op 220 graden.Verdeel de pompoenpuree en de mosselen over ovenbestendige schaaltjes.Lepel er eerst de mosselsaus en dan de geklopte room over. Strooi wat gemalen kaas op de room en werk af met een snuifje kerriepoeder. Plaats de schaaltjes in de oven en gratineer ze goudgeel.

Gratin Van Pompoen En Mosselen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept