Verwijder de harde bladeren van de prei. Was de prei grondig en snijd zowel het groen als het wit van de prei in dunne reepjes. Meng de room met de witte wijn en voeg de draadjes saffraan toe. Breng dit mengsel aan de kook. Laat dit op een laag vuur, onder af en toe roeren, tot een saus inkoken. Smelt de boter in een koekenpan. Bestrooi de rogvleugeltjes met peper en zout. Wentel deze door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Bak de rogvleugeltjes in de hete boter. Verhit in een andere koekenpan de olie. Bak hierin de preireepjes. Voeg tijdens het bakken van de prei de tauge en de kappertjes toe. Meng alles goed door elkaar. Breng de groenten op smaak met peper en zout. Breng ook de saus op smaak met peper en zout. Verdeel de gebakken groenten over vier diepe borden. Leg de gebakken rog- vleugeltjes op de groenten. Giet de saus rond de vis en groenten. Garneer met de takjes dille en de plakjes citroen.
Gebakken Rogvleugels In Saffraansaus is een recept van Smulweb.nl