Ciabattabroodjes Met Garnalensalade

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de garnalen in ruim koud water. Verwijder ongerechtigheden. Laat de garnalen op een zeef uitlekken en zoveel mogelijk opdrogen (plaats de zeef op een tochtige plek). Maak de bleekselderijstengels schoon. Snijd ze eerst in lange smalle repen en vervolgens in minuscule blokjes. Breng 3 deciliter water aan de kook. Voeg wat zout toe. Laat de bleekselderij er 3 a 4 minuten in koken. Stort de blokjes op een zeef en laat ze koud worden en zoveel mogelijk opdrogen (alweer op die tochtige plek). Snijd of hak de eieren in kleine stukjes. Schep in een kom garnalen, bleekselderij, eieren en tomaten zo luchtig mogelijk door elkaar. Strooi peterselie er over. Meng in een andere kom balsamico; limoen- of citroensap, droge vermouth, zout en peper. Klop zodra het zout is opgelost de olie erdoor. Snijd de broodjes overlangs door en leg ze met de snijhelften naar boven gekeerd op de borden. Schenk de dressing over de salade. Schep alles enkele malen zo luchtig mogelijk om.

Ciabattabroodjes Met Garnalensalade is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat-garnalensalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevuld ei met Hollandse garnalen
25 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Garnalensalade met Thaise rijst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof-garnalensalade
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Panini met tonijn en gemarineerde artisjokken
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Capreseburger met spek
Bekijk recept
Hollandse ciabatta
- 10 min-
Bekijk recept
Ciabatta met gegrild vlees
35 min Lunchgerecht
Bekijk recept