Meng de peterselie met de olijfolie en de tenen knoflook. Pureer dit tot een soort pasta. Kruid het vlees met zout en peper. Verwarm wat olijfolie en schroei daarin de koteletjes aan beide kanten. Haal ze uit de pan en bestrijk ze met het peterseliemengsel. Leg het vlees in een braadslee en schuif dit in een voorverwarmde oven van 1800C gedurende 8 minuten. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes. Meng dit door de sla. Rooster de pijnboompitten en strooi ze over de sla. Klop een dressing van 1 dl extra vierge olijfolie met = el balsamicoazijn. Maak op smaak met zout, peper en eventueel een uitgeperst teentje knoflook. Schenk de dressing over de salade. Haal na 8 min het vlees uit de braadslee en dek het af met aluminiumfolie. Schenk de wijn in de braadslee bij het braadvocht. Roer de rest van de peterselie erdoor en geef dit als saus bij het vlees.
Lamskoteletjes Uit De Oven is een recept van Smulweb.nl