Abrikozen-linzenvlaai

8
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Deeg:Doe het bakmeel,de roomboter, suiker,vanillesuiker en het ei in een kom.Mix het geheel.Kneed er dan vlug een bol van.Verdeel het in twee bollen.Leg het deeg even weg in de koelkast. Haal 1 deegbal uit de koelkast en bestuif het aanrecht met bloem.Rol het deeg voorzichtig uit tot een ronde plak ter grootte van de bakvorm.Leg het in de vorm en druk het aan.Verdeel de abrikozenjam over het deeg. Neem de tweede bal uit de koelkast en rol deze ook uit tot een ronde plak.Snijd er repen van ongeveer 1 cm. breed.Leg deze ruitvormig over de vlaai. Bestrijk de vlaai met het losgeklopt ei en bestrooi hem met de suiker en de amandel-schaafsel. Bak de vlaai in een voorverwarmde oven in 35 min. bij een temperatuur van 150 graden.Haal de vlaai voorzichtig uit de vorm en laat hem op een rooster afkoelen.

Abrikozen-linzenvlaai is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

jerryke's linzenvlaai
0 min
Bekijk recept

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept