Henrike's Italiaanse Mosselen

1
0-10 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg de mosselen in de mosselpan (of in een grote pan. Verdeel de plakjes knoflook, 1? eetlepel Italiaanse kruiden erover. Smoor de mosselen met het deksel op de pan op matig hoog vuur in ca. 8 minuten gaar, alle schelpen staan dan open. Snijd intussen de andere tomaten in dunne plakjes en leg ze in een schaal. Klop een dressing van 2 theelepels olijfolie en peper. Schep de mosselen in een diep bord en houd ze warm (in een oven van 100 ?C of onder aluminiumfolie). Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de blokjes tomaat zachtjes aan. Voeg 1 ? dl van het smoorvocht van de mosselen toe en kook dit op hoog vuur in ca. 4 minuten in. Voeg peper naar smaak toe en geef de saus apart bij de mosselen.

Henrike's Italiaanse Mosselen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Henrike`s Zalmige Koolvisje
10-20 min -
Bekijk recept
Champignonsoep Van Henrike
0-10 min -
Bekijk recept
Zalm Van Henrike
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knoflooksoep Van Henrike
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept