Aardbei-bananenjam

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Roer de suiker door het geleipoeder. Maak de aardbeien schoon, laat ze uitlekken en snijd ze in vieren. Snijd de bananen in stukjes van dezelfde grootte. Breng de vruchten met de suiker en geleipoeder al roerend aan de kook. Laat het 2 - 3 minuten flink doorkoken en doe dan de geleiproef (zie TIP). Was de citroenmelisse en snijd de blaadjes in reepjes. Schep dit door de jam en haal de jam van het vuur. (Dus niet meer doorkoken, omdat anders de fijne smaak verloren gaat.) De jampotten goed schoonmaken, de kokende jam erin gieten en onmiddellijk afsluiten met een deksel of cellofaan.

Aardbei-bananenjam is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Appel-Bananenjam
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bananenjam
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bananenjam
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Creme Vanille Met Kwark En Banaan
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Kiwi-aardbeisalade
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept