Gepocheerde Snoek

7
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breid de court-bouillon een avond van tevoren en laat de bouillon afkoelen. (De hoeveelheid bouillon is afhankelijk van de grootte van de vispan.)
  • 2 Was de vis zorgvuldig en dep hem droog met keukenpapier. Wrijf de vis in met zout en laat hem 15 minuten bij kamertemperatuur staan.
  • 3 Verwarm de oven voor tot 90 graden C. Giet de court-bouillon in de vispan. Dep de vis droog, zodat het zout zo veel mogelijk wordt verwijderd, en doe de vis in een visrooster. Leg het visrooster in de pan met bouillon en zorg ervoor dat het rooster geheel onderstaat.
  • 4 Breng de bouillon op hoog vuur aan de kook en pocheer de vis in 20 a 25 minuten. Houd de bouillon tijdens de bereiding tegen de kook aan. Steek om te controleren of de vis gaar is, een breinaald in het dikste gedeelte van de visvlees. Houd de naald vervolgens tegen de lippen en als deze warm is, is de vis gaar.
  • 5 Laat de vis op een voorverwarmde schaal glijden en houd hem warm in de oven met de deur open. Breid ondertussen de Maltezer saus en serveer de saus apart in een sauskom.

Gepocheerde Snoek is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Snoek met bier en kruiden
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tong met kruidkersmousse
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde Snoek
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde snoek met kruizemunt - Vet maaltijd fase 1
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept