De visfile bestrooien met zout, vers gemalen peper en wat citroensap. Even apart zetten. Verhit nu de olijfolie in een pan en voeg de sjalotten toe tot deze glazig zijn. Voeg dan de suiker en de knoflook toe. Samen fruiten tot de suiker heel licht gecaramelliseerd is.Vervolgens de venkel mee omscheppen en de wijn en de visbouillon erbij doen.Alles aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes laten koken met gesloten deksel, zodat de venkel nog beetgaar is.Alles afgieten en de venkel en het vocht apart houden. De venkel goed laten uitlekken. De visfile in het pocheervocht leggen en de vis erin pocheren tot het visvlees net gaar is. (ongeveer 10 minuten) De visfile warm houden en het vocht weer aan de kook brengen. Het vocht lichtjes binden met au beurre manie en het fijgeknipte venkelgroen erdoor roeren. Vervolgens de venkel bakken in wat roomboter. De vis opdienen op voorverwarmde borden op een bedje van venkel. De saus erover verdelen en garneren met tomatenblokjes
Gepocheerde Vis Met Venkelsaus is een recept van Smulweb.nl