Gestoomde Pladijsfilets Met Snijbiet En Garnalensaus Met Jen

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De snijbiet spoelen. De groene bladeren in reepjes snijden,stoven in de boter en kruiden. Enkele reepjes opzij houden voor de garnituur. De witte stengels gaarkoken plus minus 10 min in gezouten water. De pladijsfilets kruiden,gestoofde snijbietbladeren erop schikken,oprollen en vaststeken met een prikker. De garnalen pellen. De garnaal pellen aanfruiten in de hete olie,de groenten toevoegen en even laten stoven. Overgieten met de jenever,flamberen en blussen met de witte wijn en de visfumet. Het kruidentuiltje toevoegen en 15 min onder deksel laten sudderen. De saus vervolgens zeven,tot1/3 inkoken,3 dl room toevoegen en inkoken tot de gewenste dikte. Kruiden,de gepelde garnalen toevoegen en warm houden. Voor de mousselinesaus: in een bain-marie de boter smelten,een voor een de eieren en dan de resterende room toevoegen en kruiden. De pladijsfilets 5 min stomen. Net voor het opdienen de mousselinesaus door de garnalensaus spatelen. Op elk bord een sausspiegel gieten,inhet midden enkele snijbietstengels leggen en daar bovenop drie pladijsfilets schikken. De borden even onder de grill plaatsen en garneren met snijbietblad en dille.

Gestoomde Pladijsfilets Met Snijbiet En Garnalensaus Met Jen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti Van De Tuinderijen
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese pudding (hsing-jen-tou-fu)
Bekijk recept
Met spek omwikkelde kalfsmedaillon met mosterd-jen
0 min
Bekijk recept
rode kool met appel kaneel en rozijntjes
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept