Zoek
Zwarte Bessenijs
6
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 dl. slagroom
180 gram kristalsuiker
2 eetlepels bessenjenever
2 eiwitten
slagroom uit een spuitbus
boter
60 gram poedersuiker
400 gram zwarte bessen Hulpmiddelen 6 souffl?schaaltjes
bakpapier Hulpmiddelen - 6 souffl?schaaltjes
bakpapier Voorbereiding Was de bessen en houd wat bessen achter voor de garnering. Breng de rest van de bessen met de kristalsuiker en de jenever aan de kook. Kook ze circa 5 minuten. Pureer de bessen met een staafmixer of in de keukenmachine en wrijf de puree door een zeef. Laat het mengsel in de koelkast afkoelen. Vet de schaaltjes dun in met boter. Knip stroken van het bakpapier zo breed als de hoogte van de schaaltjes plus 3 cm extra zodat het papier boven het schaaltje uitsteekt. Bekleed de opstaande randen van de schaaltjes ermee. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Klop de slagroom dik en lobbig. Spatel de slagroom met de bessenpuree door het eiwit. Verdeel het mengsel over de schaaltjes en strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel. Laat het ijs in circa 6 uur in de diepvriezer bevriezen. Bereidingswijze Zet de schaaltjes vlak voor het serveren enkele tellen in een kom heet water en trek het papier er tussenuit. Garneer het ijs met een toefje slagroom en de achtergehouden zwarte be
Bereiding
Zet de schaaltjes vlak voor het serveren enkele tellen in een kom heet water en trek het papier er tussenuit. Garneer het ijs met een toefje slagroom en de achtergehouden zwarte bessen.
Zwarte Bessenijs is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Frambozen-bessenijs
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
Bekijk recept
Salade met jumbogarnalen, avocado en waterkers
10 min
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidenolijven
65 min-
Bekijk recept
bruschetta met paprika en feta
60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept