Leg de rostirondjes op de BBQ en besprenkel ze met de rozemarijn,tijm em olijfolie. Laat ze ca 20 min staan. Fruit de knoflook en ui in de pan aan in wat olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en verwarm even mee. De tomaat,abrikozen en de rest van de kruiden erbij en laat het geheel even bakken. Blus af met de espresso en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus ca 20 min zachtjes pruttelen. Doe een klontje roomboter in een pan en fruit het sjalotje en de venkel even zacht aan. Blus af met de witte wijn en laat het ca 10 min zachtjes stoven. Voeg op het laatst de dille toe. Bestrooi de karbonades met zout en peper en smeer ze in met wat olijfolie. Leg de karbonades op de BBQ en grill ze ca 6 min. Leg wat van de koffie-abrikozensaus op een bord en leg hier de venkel op. Leg daar de rostirondjes op en vervolgens de haaskarbonade. Maak af met een beetje saus
Haaskarbonades Met Koffie-abrikozensaus is een recept van Smulweb.nl