Schuimige Sinaasappelbavarois

4
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Borstel 2 sinaasappels af en schil ze zeer dun. Laat het water met de schillen aan de kook komen en laat dit 10 minuten zachtjes trekken. Verwijder de schillen Pers ondertussen de sinaasappels uit. Voeg het gezeefde sinaasappelsap toe aan het water en vul aan met de wijn tot 3 dl. Scheid de eieren, roer de dooiers met iets suiker uit en voeg al roerende het vocht toe. Verwarm de massa al roerend op een getemperde warmtebron tot ze gebonden is. Neem de pan van het vuur en los hierin de in koud water geweekte en goed uitgeknepen gelatine en de overige suiker op. Laat de massa onder af en toe roeren afkoelen. Bestrijk een puddingvorm met iets eiwit of spoel goed om met koud water. Klop de rest van het eiwit goed stijf. Vermeng de puddingmassa, zodra deze wat geleiachtig (vladikte) begint te worden, luchtig omscheppend met het stijfgeklopte eiwit. Doe de puddingmassa in de vorm over als deze niet meer uitzakt. Laat de pudding koud worden, keer de pudding en garneer met de slagroom die met de suiker is stijfgeklopt.

Schuimige Sinaasappelbavarois is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Luchtige sinaasappelbavarois
300 min- Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappelbavarois
150 min- Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappelbavarois
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luchtige Sinaasappelbavarois
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept

Mousse met geitenkaas en tartaar van gegrilde paprika’s
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meloen met sabayon
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Meloensoep met champagnesabayon
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Oranje feesttaart
85 min + 1,5 uur wachten -
Bekijk recept