Borstel 2 sinaasappels af en schil ze zeer dun. Laat het water met de schillen aan de kook komen en laat dit 10 minuten zachtjes trekken. Verwijder de schillen Pers ondertussen de sinaasappels uit. Voeg het gezeefde sinaasappelsap toe aan het water en vul aan met de wijn tot 3 dl. Scheid de eieren, roer de dooiers met iets suiker uit en voeg al roerende het vocht toe. Verwarm de massa al roerend op een getemperde warmtebron tot ze gebonden is. Neem de pan van het vuur en los hierin de in koud water geweekte en goed uitgeknepen gelatine en de overige suiker op. Laat de massa onder af en toe roeren afkoelen. Bestrijk een puddingvorm met iets eiwit of spoel goed om met koud water. Klop de rest van het eiwit goed stijf. Vermeng de puddingmassa, zodra deze wat geleiachtig (vladikte) begint te worden, luchtig omscheppend met het stijfgeklopte eiwit. Doe de puddingmassa in de vorm over als deze niet meer uitzakt. Laat de pudding koud worden, keer de pudding en garneer met de slagroom die met de suiker is stijfgeklopt.
Schuimige Sinaasappelbavarois is een recept van Smulweb.nl