Ham Met Peterselie

6
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De gewassen ham gedurende 48 uur laten ontzouten. Vervang het water 2 - 3 maal. De dag voor de ham gegeten wordt, deze 1 uur laten afkoken in kokend water. Afgieten en laten afkoelen. In grote stukken snijden. In een grote schaal doen, samen met het in dunne schijfjes gesneden kniestuk, de kalfschenkel, het kruidentuiltje, de kervel, de dragon, en de peperkorrels in een geknoopt netje. Weinig zouten. Goed bedekken met witte wijn. Op een grote vlam plaatsen. Toedekken. Zachtjes laten sudderen, zodat men een helder kooksel bekomt. Wanneer het vlees goed gaar is, het van het vuur afnemen en de ham afgieten. Met een vork fijn prakken. In een grote terrine, goed aandrukken. Bij het kooknat het eiwit voegen. Laten stollen. Door een doekje filteren. De azijn toevoegen. Wanneer het kooknat begint te stollen, de peterselie er onder mengen. Over de ham gieten en in de koelkast plaatsen.

Ham Met Peterselie is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept