Gebruik voor de edik bij voorkeur een sinaasappel-edik. Week de gelatine circa 10 minuten in koud water. Verwarm het citroensap met gepureerde bliktomaten en los hierin de gelatine op. Klop de room op en spate die door het licht afgekoelde en lobbige mengsel. Breng het geheel op smaak met de Worcestershiresaus en peper en zout. Vul met dit mengsel de kleine vormpjes of het cakeblik. Laat de bavarois circa 4 uur opstijven in de koelkast. Meng voor de vinaigrette het sinaasappelsap, de port, het gevogeltefond, de (sinaasappel-)edik, de notenolie, de maisolie, de mosterd, peper en zout met een staafmixer. Verdeel de sla in een krans op de borden en leg hierin een bedje van garnalen. Dompel de vormpjes in heet water en stort ze op de garnalen. Garneer met kervel.
BAVAROIS VAN TOMAAT MET GARNAALTJES is een recept van Smulweb.nl