Afrikaanse Stoofschotel

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de ui en snijd deze in schijven. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Haal de sperziebonen af en halveer ze. Halveer de abrikozen. Wrijf het vlees in met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui circa 2 minuten zachtjes glazig. Voeg het vlees toe en bak het in circa 5 minuten bruin. Pers de teentjes knoflook erboven uit en bak de kruiden circa 1 minuut mee. Voeg de aardappelplakjes, sperziebonen, abrikozen en tomaat toe en schenk de wijn en de bouillon erbij. Breng het gerecht aan de kook en stoof het vlees in circa 2 tot 2? uur zachtjes gaar.

Afrikaanse Stoofschotel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Gestoofd konijn
2u40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse stoofschotel met groenten
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofschotel met pompoen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Afrikaanse braaiworst
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zuid-Afrikaanse gehaktschotel met andijvie
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Afrikaanse bonenpot met boerenkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuid-Afrikaanse gehakttaart (boboti)
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept