Aladin Stoofpot Met Dadels En Amandelen

6
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ontpit de dadels en snijd ze doormidden. Verhit de boter in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Zet het vuur laag. Bak de lamslapjes aan beide kanten zachtjes bruin en bestrooi het vlees met peper en zout. Haal het vlees uit de pan. Bak de ui in de braadboter zachtjes glazig (ca. 3 minuten). Roer de tomatenpuree en het kerriepoeder erdoor en bak het geheel nog 1 minuut. Leg het vlees terug in de pan. Schenk zoveel heet water in de pan dat het vlees net onderstaat, voeg de kaneel en het citroensap toe en breng het vocht tegen de kook aan. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) zachtjes gaar (ca. 40 minuten). Voeg de dadels en de amandelen toe en laat ze ca. 5 minuten meestoven. Maak op smaak met peper en zout.

Aladin Stoofpot Met Dadels En Amandelen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Aladin-stoofpot Met Dadels En Amandelen
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde eieren Aladin
Bekijk recept
Aladin-stoofpot met dadels en amandelen
0 min
Bekijk recept