Sarma Op Sloveense Manier

0
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de nerf uit de spitskoolbladeren, en leg ze plat op een plank. Maak het rauwe gehakt aan met fijngesneden ui, 1 teentje knoflook uitgeperst, paprika poeder, marjolein Kruid zout en zwarte peper, ei, fijngesneden peterselie en de rijst, deze wel vooraf even koken. Nu alles mengen. Het mengsel wordt nu over de spitskoolbladeren verdeeld en opgerold. De zuurkool wordt op de bodem van de pan gelegd, daar bovenop leggen we de spitskoolrolletjes en daar boven op de gerookte ribbetjes en de de fijngehakte ui. De runderbouilion er overheen (net genoeg zodat alles onder staat), wat kummel (karwijzaad) en het laurierblaadje, doe de deksel erboven op en laat het zachtjes koken. Als de sarma half zacht is, doen we de vooraf gemaakte saus er bij, laat dit nogmaals zachtjes koken totdat de sarma zacht is geworden, tegen het einde wordt er yoghurt en zure room toegevoegd.

Sarma Op Sloveense Manier is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kippenblokjes met champignons en dragon
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische wontons
50 min Snack
Bekijk recept
Tahoe-groentenomelet
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sarma
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sarma
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Sarma's
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept