Tonijn-aardbeientartaar

4
0-10 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat het filodeeg volgens de gebruiksaanwijzing ontdooien. Pel en snipper de sjalotjes zeer fijn. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij de aardbeien in blokjes. Was en hak de koriander. Snij de tonijn in blokjes, bestrooi ze met zout, peper, gemberpoeder en besprenkel ze met het citroensap. Schep de sjalot, aardbeien en de koriander door de tonijn. Verwarm de oven voor op 180?C(hetelucht 160?C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de boter. Bestrijk de buitenkant van de schaaltjes met boter, vouw de vellen filodeeg in driehoeken, bestrijk de binnenkant met de gesmolten boter en leg het deeg over de ovenschaaltjes. Bak de deegschaaltjes op de bakplaat midden in de oven in ca. 10 minuten goudbruin. Verwarm intussen het sinaasappelsap met de currypasta op een laag vuur. Verdeel de tonijntartaar over 4 warme deegbakjes. Besprenkel de currysaus erover.

Tonijn-aardbeientartaar is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pannacotta van ricotta met aardbeientartaar en basilicum
35 min
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept