Vlaamse Boerenvlaai

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Neem ′n hoge pan, vet de bodem in met boter, doe daarin de melk, dan de in stukken gesneden peperkoek, de petit beurre en de speculoos. Breng dit langzaam aan de kook onder voortdurend roeren. Indien er nog brokken aanwezig zijn, kun je met een mixer alles glad maken. Voeg daarna de stroop en de suiker toe. Steeds goed roeren, zodat de boel niet aanbrandt! Nu de maizena in wat melk doen (aanlengen) en dit toevoegen. Laten koken (roeren!) Om de juiste dikte te krijgen moet je houten lepel bijna kunnen rechtstaan! Nog eens flink laten doorkoken en dan storten in een (of twee) met boter ingesmeerde vuurvaste schotel(s). Bakken in een voorverwarmde oven, ? 1? uur. Thermostaat 200?C (gasstand 3? a 4).

Vlaamse Boerenvlaai is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Boerenvlaai
0 min
Bekijk recept

Varkenshaasmedaillions met peperroomsaus
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
Bekijk recept
Frietje Vlaamse stoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept