Deeg: Doe alle ingredienten voor het deeg in een beslagkom en kneed ze goed door elkaar tot er een egaal en stevig deeg ontstaat. Wikkel het deeg in folie en laat minimaal 2 uur in de koelkast rusten. Bekleed daarna de (ingevette) taartvorm met een 1 cm dikke laag van het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak het deeg in de oven op 210 graden tot het enigszins gaat kleuren. Vulling: Verwarm alle ingredienten van de vulling in een pan met een dikke bodem en roer het tot een dikke massa. Smeer de massa op de voorgebakken taartbodem en zet het geheel nog 5 minuten in de oven. Meringue: Klop de eiwitten en de helft van de poedersuiker in een kom stijf. Om zeker te zijn dat de eiwitten stijf worden kun je wat citroensap gebruiken om de kom van tevoren schoon te maken. Als het mengsel stijf is de rest van de suiker toevoegen. Smeer het vervolgens op de taart en besprenkel die met een klein beetje kristalsuiker. Zet de taart vervolgens weer voor ongeveer 5 minuten terug in de oven totdat de meringue een mooie kleur heeft.
Citroentaart Uit Nice is een recept van Smulweb.nl