In plaats van 4 ontvelde tomaten in blokjes kunt u ook 1 blik gepelde tomaten in blokjes nemen. Snijd de ontvelde tomaten in blokjes. Verhit de hapjespan op een laag vuur en fruit de knolselderij en tomaat. Voeg eventueel 1 eetlepel water toe. Als er iets vocht uit is gekomen, de uien toevoegen en het vuur wat hoger zetten. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de paprikapoeder toe en laat de groenten ongeveer 4 minuten zachtjes bakken. Voeg de wijn, de gepureerde tomaten, laurierblaadjes en Italiaanse kruiden toe. Laat de saus met het deksel op de hapjespan 30 minuten zachtjes sudderen. Roer de saus af en toe door. Verwijder de laurierblaadjes en maak de saus op smaak met peper en zout. Voor een gladde saus kunt u het mengsel met een staafmixer pureren. Als u de saus iets dikker maakt, smaakt deze ook heerlijk op een boterham! Deze saus kan als pastasaus worden gebruikt, op de pizza of bij vlees, vis of kip worden gegeten.
Tomatensaus A La Montignac is een recept van Smulweb.nl