Gestoofde Witlof

4
10-20 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd van de voet van ieder struikje witlof een flink stuk af. Hol de struikjes aan de onderkant iets uit zodat het bittere gedeelte weg is. Haal nu de blaadjes los van de struikjes. Smelt de boter of verhit de olie in een pan en doe hier de blaadjes witlof bij. Besprenkel het witlof met het citroensap en strooi er wat peper en zout naar smaak overheen. Temper de warmtebron en doe de deksel op de pan. Regelmatig omscheppen. Na 10 minuten is het witlof gaar. Leg de witlofblaadjes op een voorverwarmde schaal. Verdeel er 3 eetlepels stoofvocht over.

Gestoofde Witlof is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Garnalencurry
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept