Bak in de wok op laag vuur de spekblokjes helemaal uit. Dat duurt zeker 10 minuten. Roer af en toe de blokjes los van de bodem. Was de snijbonen en snijd deze in ′ruiten′, blancheer ze enkele minuten in kokend zoutwater, giet ze af in de zeef en spoel ze onder de koude kraan af. Giet het uitgebakken vet af en voeg de olijfolie toe. Doe de knoflook en de Spaanse peper in de wok en bak deze kort mee. Voeg de ui en de bleekselderij toe en roerbak het geheel enkele minuten op hoog vuur. Zet de warmtebron laag en laat de groenten op laag vuur circa 10 minuten bakken. Roer er tot slot de geblancheerde snijbonen door en verwarm het geheel goed door. Breng het gerecht op smaak met peper en zout en roer er de koriander door. Serveer de snijbonenschotel op voorverwarmde borden.
Snijbonen Met Uitgebakken Spek is een recept van Smulweb.nl