Venkel

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De venkelknollen wassen, het groen eraf snijden en bewaren. De knollen halveren/in vieren verdelen en in water met een beetje zout 10 min. koken. De stukken venkel in een plakje ham rollen en in een vuurvaste ovenschaal leggen. Voor de saus de fijngehakte sjalotten in de boter aanfruiten. De camembert toevoegen en daarna het kookvocht en de room. Eventueel met de staafmixer luchtig kloppen. Op smaak brengen (pittig) met zout, peper, citroenrasp, nootmuskaat en cayennepeper. Het fijngehakte venkelgroen door de saus roeren en de saus over de venkelknollen gieten. De schaal daarna in een voorverwarmde oven (200?C) ca. 15 min. bakken.

Venkel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept