Vlees koud spoelen en met keukenpapier afdeppen. Zenen,maar niet al het vet verwijderen. Vlees in 2 cm grote blokjes snijden. De vleesblokjes in een diep, bord met de kruiden bestrooien en met de hand goed door elkaar mengen,zodat de kruiden overal goed in het vlees kunnen doordringen. aanbraden. min. 8-10 gedurende vleesblokjes de daarin en maken heet goed pan in. De geschilde en geperste knoflooktenen,laurierblad en kaneel toevoegen,de pan afsluiten en het vlees ca. 10, min laten smoren. Intussen maakt de groenten klaar; u wast de aubergines,courgettes en de van hun zaad en zaadlijsten ontdane paprika′s en laat ze uit- lekken. Alles in 2 cm grotereepjes snijden;de tomaten pellen en in vierendelen. U schilt de aardappelen en wast ze;in klein blokjes snijden (2 cm). U schilt de uien en snijdt ze in ringen. Uien en aardappelen leg u eveneens tussen de groenten. In een schaaltje mengt het citroensap, de tomatenpuree,het water en de instantbouillon evenals de fijngehakte peterselie. U roert alles goed roor elkaar en giet dit mengsel dan uit over de groenten. Dan sluit u de ovenschotel luchtdicht af met aliminiumfolie en schuift hem in de voor- verwarmde oven. In ongeveer 60 min gaar laten stoven.
Jordaanse Vleesschotel is een recept van Smulweb.nl