Doe de abrikozen in een schaal en voeg zoveel water toe dat ze net onderstaan. Laat de abrikozen een nachtje weken. Laat de abrikozen na het weken goed uitlekken en vang het weekwater op. Bestrooi de karbonaden met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de karbonaden rondom bruin. Haal de karbonaden uit de pan en leg ze in een ovenvaste schaal. Fruit de ringen ui en de knoflook 3 minuten in de bakboter. Roer de bruine suiker door het ui-knoflookmengsel en verdeel over de karbonaden. Leg de uitgelekte abrikozen bovenop het ui-knoflookmengsel. Vermeng het weekwater van de abrikozen met tomatenketchup, het kruidnagelpoeder en wat peper en zout. Schenk het mengsel over de karbonaden. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Plaats de schaal in een op 200 graden voorverwarmde oven en laat het gerecht in 25 minuten gaar en warm worden.