Stamppot Postelein

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Kook de aardappelen in water met zout in circa 20 min. gaar. Halveer de radijsjes en breng ze met 20 g boter, poedersuiker, azijn en 3 el water aan de kook. Laat 7 min. zachtjes koken, breng op smaak met zout en peper en laat enigszins afkoelen. Kneed de bloem en 5 g boter door de helft van de geraspte kaas. Verdeel het deeg in twee bolletjes en druk deze uit tot rondjes (circa 8 cm ?). Leg ze op de bakplaat, bak er in 2-3 min. onder de grill kaaskoekjes van en laat ze afkoelen. Maak een stevige puree van de gare aardappels, de rest van de boter en (een deel van) het kookvocht. Schep er de postelein en rest van de geraspte kaas door. Breng op smaak met zout en veel versgemalen peper.

Stamppot Postelein is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lauwwarme posteleinsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spiegelei met parmaham
Lunchgerecht
Bekijk recept
Salade van appel, koolrabi, postelein, radijzen, komkommer, dille en yoghurt
Bijgerecht
Bekijk recept
Salade van postelein en radijs
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept