Libanese Zoetzure Aubergines

6
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi in een vergiet de aubergineblokjes rijkelijk met zout en laat ze 30 minuten staan. Dep ze droog.Bekleed een groot bakblik met aluminiumfolie.Meng in een kom aubergine, knoflook, ui, olijfolie, komijn, paprikapoeder en suiker. Schep voorzichtig om tot de aubergine helemaal met olie en specerijen is bedekt. Verdeel de aubergineblokjes over het bakblik en bak ze circa 40 minuten in een voorverwarmde oven (200 C). Roer alles tijdens het bakken twee keer door.Doe de tomaten erbij, vermeng alles goed en doe zo nodig een beetje olie erbij. Bak het geheel nog 15-20 minuten in de oven tot de aubergine en de tomaten erg zacht zijn.Doe de gebakken groenten in een grote kom. Voeg citroensap en gehakte koriander toe en roer de salade goed door. Serveer hem op kamertemperatuur of koud.

Libanese Zoetzure Aubergines is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Auberginestoofpot met kikkererwten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Toum (Libanese knoflooksaus)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Libanese tabouleh
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Broodjes met tonijn op Libanese wijze
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Hamburger met Libanese smaken
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept