Bestrooi in een vergiet de aubergineblokjes rijkelijk met zout en laat ze 30 minuten staan. Dep ze droog.Bekleed een groot bakblik met aluminiumfolie.Meng in een kom aubergine, knoflook, ui, olijfolie, komijn, paprikapoeder en suiker. Schep voorzichtig om tot de aubergine helemaal met olie en specerijen is bedekt. Verdeel de aubergineblokjes over het bakblik en bak ze circa 40 minuten in een voorverwarmde oven (200 C). Roer alles tijdens het bakken twee keer door.Doe de tomaten erbij, vermeng alles goed en doe zo nodig een beetje olie erbij. Bak het geheel nog 15-20 minuten in de oven tot de aubergine en de tomaten erg zacht zijn.Doe de gebakken groenten in een grote kom. Voeg citroensap en gehakte koriander toe en roer de salade goed door. Serveer hem op kamertemperatuur of koud.
Libanese Zoetzure Aubergines is een recept van Smulweb.nl