Maak de lente-uitjes schoon en snijd het losse groen eraf. Snij de varkenshaas in de lengte tot op 1cm.in en klap het open. Vermeng de jam met de sojasaus en bestrijk de binnenkant van het varkenshaasje ermee. Halveer het plakje ham en leg de helften in elkaars verlengde op het varkenshaasje. Snij de overhangende randjes weg. Leg de lente-uitjes erop. Klap het varkenshaasje weer dicht en steek het vast met coctailprikkers. Wrijf het varkenshaasje in met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Braad het vlees met het deksel op de pan in ongeveer 15 min. zachtjes gaar. Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Roer de cherry en room door het braadvocht en kook dit ongeveer 2 min.in tot een licht gebonden saus. Snij de varkenshaas schuin in dunne plakjes en rangschik deze dakpansgewijs op de warme borden. Schenk de saus erlangs.
Gevuld Varkenshaasje Met Lente-Ui is een recept van Smulweb.nl