Snijdt het vlees in blokjes van 2 cm. Vermeng sojasaus, rijstwijn, zout en vijfkruidenpoeder. Blijf roeren totdat het zout is opgelost. Leg de blokjes vlees in dit mengsel en schep alles enkele malen goed om. Laat het een uur staan. Maak het beslag door eerst bloem in een kom te zeven. Voeg dan 1? dl water toe en blijf roeren totdat een glad beslag is verkregen. Roer de olie erdoor en spatel daarna zo luchtig mogelijk het eiwit erdoor. Verhit olie in een wok totdat er blauwe walm vanaf komt. Prik de stukjes vlees aan een vork en haal ze door het beslag. Bak ze (niet meer dan 6 tegelijk) goudgeel. Schep de stukjes met een schuimspaan uit de olie. Laat ze even uitdruppelen en daarna afkoelen. Haal vlak voor het opdienen de stukjes nog weer even door de olie, maar nu tot ze mooi bruin zijn. Maak de zoetzure saus warm en voeg de waterkastanjes en doperwtjes eraan toe. Laat de saus nog 1 minuut doorkoken en voeg vlak voor het opdienen de stukjes komkommer toe. Leg het vlees op een schaal en schep de saus eroverheen. Opdienen met drooggekookte rijst.