Laat de olijfolie en boter verhitten in een pan met anti-aanbaklaag. Voeg knoflook en sjalotje toe. Even snel fruiten. Voeg de garnalen toe en bak deze snel en kort. Let op: kan snel aanbranden als het vuur te hoog staat. De garnalen moeten net mooi gekleurd zijn. Haal vervolgens de garnalen uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenrol. Dep zoveel mogelijk de olijfolie er vanaf. Voeg vervolgens aan het kookvocht de cognac toe en flambeer het geheel (let op: afzuigkap uit!!!). Even goed roeren en als de vlam uit is, het geheel blussen met de witte wijn. Voeg ook de verse, geschilde en ontpitte en fijngemaakte tomaten toe (of de tomatenpuree, maar is wel minder lekker). Kruid het geheel met wat zout en cayennepeper naar smaak. en laat het 20 minuten zachtjes koken. Maak de saus vervolgens af door nog een klontje boter toe te voegen en de verse dragon en peterselie (beide fijngehakt). Leg de garnalen nog even heeeeeel kort in de suas zodat ze weer goed warm zijn. Direct serveren.
Crevettes L'americaine is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Gegrild Stokbrood Met Filet Americaine En Mozzarella