Moussaka

2
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak het gehakt rul in de pan; doe er de ui, knoflook en tomaten bij en bak even mee. Maak op smaak met peper, zout, kaneel en nootmuskaat (allebei ca 1 tl). Houdt apart. Bak de aardappelschijfjes in olijfolie ca 5 minuutjes om en om goudgeel, haal uit de pan en houdt apart. Bak dan de aubergineplakken ca 5 minuutjes om en om goudgeel en haal ook uit de pan en houdt apart. Verwarm de bechamelsaus in de steelpan (of bereidt een pak volgens gebruiksaanwijzing met 5 dl melk) en roer er de eierdooier door en breng op smaak met nootmuskaat. Vet een ovenschaal in, bestrooi de bodem met paneermeel. Leg hierover de aardappelschijfjes. Strooi over de schijfjes kaas, doe daarover het gehaktmengsel, strooi daarover weer kaas, leg daarover de aubergineplakken, ook daarover weer kaas strooien, giet daarover royaal de bechamelsaus en strooi ook weer hierover kaas. Strooi er als laatste nog wat paneermeel over voor een mooie bruine korst en zet voor ca 40 minuten in de oven. Dek evt af met alufolie als te donker wordt.

Moussaka is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept