Haal de stukken vis de volgende dag uit het water en droog ze goed af met keukenpapier. Leg de stukken op of onder een grill en bak op deze manier de vis (naar smaak besprenkelen met wat olie). Giet in een flinke pan van aardewerk een flinke bodem olijfolie. Doe er wat peper en de teentjes knoflook bij en verhit deze knoflookolie op of onder de grill. Hoe langer de vis op of onder de grill ligt hoe meer de vis uit elkaar valt. Stukken vis die bijna gaar zijn en uit elkaar vallen, gaan vervolgens in de hete knoflookolie. Was ondertussen de aardappelen, kook ze tien minuten, snij ze in de lengte in vieren en bak ze vervolgens in de hete olie goudbruin. Bestrooi ze met grof zeezout.
Portugese Gebakken Gedroogde Kabeljauw is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree