Zweedse Bloemkool

2
20-30 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook deze in weinig water net gaar in circa 20 minuten. Leg de bloemkool op een voorverwarmde schaal. Verhit de boter in een pan. Snijd de korst weg van de snee brood en verkruimel deze in de pan. Bak dit broodkruim lichtbruin in de hete boter. Verdeel het over de bloemkool. Prak het ei fijn met een vork en strooi dit over het gebakken broodkruim. Schenk het citroensap erover en garneer met fijngehakte peterselie.

Zweedse Bloemkool is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept

Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes in stroganoffsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verstopte gehaktballetjes met boerenkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept