Zeef de bloem boven een kom. Leg de harde boter erop en snijd die met twee messen in kleine blokjes. Voeg de suiker, wat zout en de eierdooier toe en kneed met koele handen snel een stevig deeg. Laat het deeg in de koelkast ong. 1 uur rusten. Rol het daarna uit tot een dunne lap en bekleed hiermee de springvorm. Leg een stuk bakpapier op het deeg en vul de vorm dan met gedroogde bonen of erwten: dit is een noodvulling. Bak de bodem in een voorverwarmde oven op 200 C. 15 minuten. Neem de vulling en het bakpapier uit de vorm. Splits de eieren. Roer de roomkaas romig met slagroom, gesmolten boter, basterdsuiker, eidooiers, maizena en kaneel. Klop de eieren (eiwitten) stijf en spatel ze luchtig door het roomkaasmengsel. Schep deze vulling in de vorm en bak de cheesecake in het midden van een voorverwarmde oven (175 C.) in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart op een rooster afkoelen.