1:De champignons kuisen,wassen en afdrogen.Ze in 4 snijden. 2:De sjalotten pellen en fijnsnijden. 3:Het zwoerd van het spek verwijderen en in blokjes snijden. 4:De forellen onder stroomend water afspoelen en zorgvuldig droogdeppen.Ze in bloem wentelen. 5:De boter in en ovale pan verwarmen.Kruiden met peper plm 10min op een matig vuur bakken. 6:In een kookpot,de spekblokjes fruiten.De champignons en de sjalotten toevoegen en 7 tot 8min.al roerend laten bakken. 7:Deglaceren met de witte wijn.Gedurende 5 min.op een hevig vuur laten inkoken. 8:Het maismeel en de verse room toevoegen.3min.laten koken.De peterselie toevoegen.Kruiden met peper. 9:De gebakken forellen op voorverwarmde borden schikken.Overgieten met warme saus. Versieren met schijfjes citroen.
Forel Op Ardeense Wijze. is een recept van Smulweb.nl