Crossbuns - Engelse Paasbroodjes

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de bloem, het zout en de kruiden in een kom. Voeg suiker, gist, gesmolten boter, het ei en de rozijnen toe. Meng alles door elkaar en voeg dan bijna alle warme melk toe. Voeg pas het laatste beetje melk toe als het deeg te droog blijkt. Stort het mengsel op een met bloem bestoven ondergrond en kneed het deeg circa 10 minuten. Leg het deeg in een kom en dek af met huishoudfolie. Laat het deeg op een warme plaats circa 75 minuten rijzen. Verwarm na 60 minuten de oven voor op 200?C. Kneed het deeg nog eenmaal goed door en verdeel het in 12 stukken. Vorm van elk stuk een bal. Leg de ballen los van elkaar op een met boter ingesmeerd vel bakpapier. Dek de bollen losjes af met een stuk huishoudfolie en laat ze 45 minuten staan. De ballen zijn dan twee maal zo groot geworden. Maak nu de versiering van de broodjes: doe de bloem in een kom en voeg olie en zoveel water toe als nodig is om er een stevig papje van te maken. Smeer de bolletjes in met losgeklopt ei. Doe het papje in een spuitzak met een kleine ronde opening en voorzie elk bolletje van een kruis. Bak de broodjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en laat ze afkoelen. Breng de melk en de suiker aan de kook. Laat het ongeveer 2 minuten zachtjes koken. Doop een kwastje in dit mengsel en besmeer de bovenkant van de broodjes hiermee.

Crossbuns - Engelse Paasbroodjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse paasbroodjes
Bekijk recept
Griekse Paasbroodjes
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Crossbuns: Engels Paasbroodjes
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Crossbuns: Engels Paasbroodjes
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept