Verwarm de oven voor op 220?C. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en smelt de boter. Leg het vlees met de vetrand naar boven op het rooster van de braadslee. Wrijf de bovenkant in met wat zout en peper en bestrijk het vlees rondom met de gesmolten boter. Giet een glas water in de braadslee. Schijf de braadslee in de hete oven. Schakel na 20 minuten de oventemperatuur terug naar 180?C en laat het vlees nog 30 tot 40 minuten braden, afhankelijk van de gewenste graad van gaarheid. Bedruip het vlees in die tijd een paar keer met het braadvocht uit de braadslee. Neem het vlees uit de oven en dek het af met een dubbelgevouwen vel aluminiumfolie. Laat het 15 minuten rusten voor het wordt aangesneden. Bak in die tijd de Yorkshirepudding. Roer als het vlees de oven ingaat, de bloem, wat zout en peper en de eieren door elkaar en klop er scheut voor scheut de melk door tot het een dik en glad beslag is. Vet de holletjes van een muffinvorm in met boter en zet de vorm 5 minuten voor het vlees de oven uitkomt in de hete oven. Schep, als het vlees de oven uitkomt het beslag in de hete vormpjes en laat de Yorkshirepudding in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin bakken. Roer voor de saus de mierikswortel, de creme fraiche en de yoghurt door elkaar en breng op smaak met het citroensap, de suiker en wat zout en peper. Snijd het vlees in dunne plakken en serveer met de Yorkshirepudding en de saus. Geef er bijvoorbeeld worteltjes en broccoli bij.
Rosbief Met Yorkhirepudding En Mierikswortelsaus is een recept van Smulweb.nl