Indische Fricandeau

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereiden: verhit de boter in een hapjespan en bak hierin het vlees in ca. 5 minuten rondom goudbruin. Neem het vlees uit de pan. Fruit de knoflook en gember ca. 1 minuut in de braadboter. Roer bouillon, ketjap, basterdsuiker en 1 eetlepel citroensap door de braadboter en leg de fricandeau terug in de hapjespan. Smoor de fricandeau op zacht vuur met het deksel op de pan in ca. 35 minuten gaar. Voeg, indien nodig, tussentijds kleine scheutjes heet water toe Neem het vlees uit de pan, breng de fricandeau op smaak met zout en peper en laat het vlees ca. 10 minuten rusten. Snijd de fricandeau in plakken en breng de Indische jus nog even aan de kook.

Indische Fricandeau is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Truffelgnocchi met haricots verts, ei en fricandeau
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsfricandeau met romige paprikasaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle vitello tonnato
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept

Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indische kipspiesjes
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lentesalade met gemarineerde makreel
Bekijk recept
Kruidige Indische kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept