Garnalen Met Saffraan Sabayon

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De garnalen kort afspoelen met koud water, droopdeppen en pellen (staartje laten zitten). Zwarte rugader eruit wippen. Teentjes knoflook pellen en halveren. De (room)boter in een koekenpan verhitten zonder te laten verkleuren. De knoflook hierin 3 tot 4 minuten rondwalsen en uit de pan nemen. Dan de garnalen in de pan en in de boter 2 tot 3 minuten al omscheppend bakken en daarna op 4 voorverwarmde borden doen. De gemalen saffraan, wat tijm en de iets verwarmde witte wijn met een gelijke hoeveelheid water bij de boter roeren. Het vuur hoog draaien en de saus tot de helft laten inkoken, daarna de pan van het vuur nemen. De eierdooiers losroeren met de creme fraiche en snel door het ingekookte vocht (fond) roeren. De saus op laag vuur al kloppend tot een schuimige creme laten binden. Op smaak brengen met zout en wat versgemalen zwarte peper. De sabayon over de garnalen verdelen en garneren met bieslook (of kervel).

Garnalen Met Saffraan Sabayon is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met gerookte heilbot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Meloen met sabayon
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Meloensoep met champagnesabayon
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Bittere chocolade met sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept