De garnalen kort afspoelen met koud water, droopdeppen en pellen (staartje laten zitten). Zwarte rugader eruit wippen. Teentjes knoflook pellen en halveren. De (room)boter in een koekenpan verhitten zonder te laten verkleuren. De knoflook hierin 3 tot 4 minuten rondwalsen en uit de pan nemen. Dan de garnalen in de pan en in de boter 2 tot 3 minuten al omscheppend bakken en daarna op 4 voorverwarmde borden doen. De gemalen saffraan, wat tijm en de iets verwarmde witte wijn met een gelijke hoeveelheid water bij de boter roeren. Het vuur hoog draaien en de saus tot de helft laten inkoken, daarna de pan van het vuur nemen. De eierdooiers losroeren met de creme fraiche en snel door het ingekookte vocht (fond) roeren. De saus op laag vuur al kloppend tot een schuimige creme laten binden. Op smaak brengen met zout en wat versgemalen zwarte peper. De sabayon over de garnalen verdelen en garneren met bieslook (of kervel).
Garnalen Met Saffraan Sabayon is een recept van Smulweb.nl