Provencaalse Tonijn Met Groene Salade

2
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

* Neem voor de tonijnsteaks bij voorkeur tonijnmoten uit het midden van de tonijn, van circa 175 gram per moot. * Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. * De tonijnmoten onder de koude kraan wassen, droogdeppen met keukenpapier en een uur marineren in een mengsel van het citroensap, peper en eenderde van de olie. * Snipper de ui ragfijn. * Ontvel de tomaten, ontdoe ze van de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. * Pers de knoflook. * Laat de ui in eenderde van de olie glazig worden. * Voeg tomaat en knoflook toe en fruit enkele minuten op een hoog vuur. * De wijn in de pan schenken en het geheel op een hoog vuur in laten koken. * Leg de tonijnmoten in de ovenvaste schaal en schep de saus op de vis. * Leg kruislings steeds twee ansjovisfilets op de tonijn. * De schaal afdekken met aluminiumfolie en de tonijn in de voorverwarmde oven in circa 15 minuten gaar laten worden. * Maak de ingredienten voor de salade schoon, was ze en snijd in stukken. * Bereid de lavendelvinaigrette door mosterdpoeder met de resterend olijfolie, de lavendelazijn en wat peper en zout te mengen en meng dit vlak voor het serveren door de groene salade. * Bestrooi de vis voor het serveren met peterselie.

Provencaalse Tonijn Met Groene Salade is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept