* Neem voor de tonijnsteaks bij voorkeur tonijnmoten uit het midden van de tonijn, van circa 175 gram per moot. * Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. * De tonijnmoten onder de koude kraan wassen, droogdeppen met keukenpapier en een uur marineren in een mengsel van het citroensap, peper en eenderde van de olie. * Snipper de ui ragfijn. * Ontvel de tomaten, ontdoe ze van de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. * Pers de knoflook. * Laat de ui in eenderde van de olie glazig worden. * Voeg tomaat en knoflook toe en fruit enkele minuten op een hoog vuur. * De wijn in de pan schenken en het geheel op een hoog vuur in laten koken. * Leg de tonijnmoten in de ovenvaste schaal en schep de saus op de vis. * Leg kruislings steeds twee ansjovisfilets op de tonijn. * De schaal afdekken met aluminiumfolie en de tonijn in de voorverwarmde oven in circa 15 minuten gaar laten worden. * Maak de ingredienten voor de salade schoon, was ze en snijd in stukken. * Bereid de lavendelvinaigrette door mosterdpoeder met de resterend olijfolie, de lavendelazijn en wat peper en zout te mengen en meng dit vlak voor het serveren door de groene salade. * Bestrooi de vis voor het serveren met peterselie.
Provencaalse Tonijn Met Groene Salade is een recept van Smulweb.nl